octombrie 25, 2023

Cum funcționează panourile solare din Moldova în zilele înnorate

Datorită generozității de zile însorite din regiune, panourile solare în Moldova reprezintă o soluție rentabilă și eficientă, care oferă energie curată și fiabilă, cu grijă pentru viitorul planetei noastre.

În Moldova (Chișinău, Bălți), utilizarea centralelor solare se dezvoltă în mod activ. Din ce în ce mai multe obiecte comerciale și private sunt dotate cu acest tip de sisteme energetice. Deosebit de eficiente sunt cele echipate cu invertoare hibride și panouri policristaline.

Panourile solare funcționează prin captarea și transformarea luminii solare în energie electrică. Tehnologia modernă le permite să absoarbă eficient lumina difuză, ceea ce asigură o alimentare stabilă cu energie chiar și în zilele înnorate.

În timpul iernii, în ciuda posibilelor dificultăți, panourile solare continuă să funcționeze eficient datorită instalării și întreținerii corespunzătoare.

Pentru a menține o alimentare constantă cu energie electrică, centralele solare sunt echipate cu baterii de depozitare care stochează excesul de energie în zilele senine. Acest lucru asigură o funcționare neîntreruptă pentru întreprinderi, precum și pentru locuințele simple, pe timp de noapte și în zilele înnorate.

Stațiile solare prefabricate SunMax fac posibilă furnizarea de energie electrică chiar și în locuri îndepărtate de rețeaua centralizată.

Stațiile solare prefabricate SunMax sunt sisteme complete care includ toate componentele necesare pentru colectarea, conversia și stocarea energiei solare:

  1. Panouri solare cu acces bun la lumina soarelui.
  2. Invertoarele sunt utilizate pentru a converti curentul continuu (P=C) de la panourile solare în curent alternativ (P=C) care poate fi utilizat în clădiri.
  3. Panourile solare (bateriile) stochează excesul de energie solară pentru a putea fi utilizată pe timp de noapte.
  4. Controlerele și sistemele de monitorizare asigură controlul și monitorizarea sistemului și permit optimizarea utilizării energiei solare.
  5. Componente de montare și cablare pentru a conecta toate componentele sistemului.

Un factor cheie în funcționarea cu succes a centralelor solare este reprezentat de competențele tehnicienilor și de calitatea instalației. Echipa SunMax va asigura un standard ridicat de instalare, garantând fiabilitatea și durata de viață lungă a sistemelor.