iulie 10, 2023

Trecerea la energia verde: de unde să cumperi panouri solare în Moldova?

Având în vedere prețurile în creștere ale energiei electrice din prezent, mulți proprietari de întreprinderi și de locuințe private din țara noastră se gândesc să treacă la așa-numita „energie verde”. Ce este aceasta și de unde să cumperi astăzi panouri solare în Moldova la un preț bun?

Energia verde este energia produsă din resurse naturale, cum ar fi soarele, vântul și apa. Toate tipurile de energie verde sunt ecologice și nu dăunează mediului înconjurător. Dar aceasta nu este singura atracție. Cea mai mare parte a energiei verzi este furnizată de surse regenerabile, ceea ce înseamnă că nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la epuizarea gazului, cărbunelui sau a altor materii prime.

Energia solară este un tip de energie verde. Producerea acestei energii necesită centrale solare, și anume:

  • panouri fotovoltaice care captează energia solară și o transformă în energie electrică;
  • Invertoare, „convertoare” de curent continuu în curent alternativ care asigură o funcționare stabilă și neîntreruptă a rețelei;
  • baterii care stochează energie și o reintroduc în rețeaua casnică în zilele în care soarele nu este prezent sau energia furnizată de acesta este insuficientă.

Instalarea unei centrale solare va necesita, cu siguranță, o investiție inițială, dar ulterior consumatorul devine independent de sursele externe de energie electrică. În acest caz, nu este necesară conectarea la rețeaua electrică a orașului.

Astăzi, în Moldova, este posibilă instalarea:

  • Sistemele On-Grid, care se conectează la rețeaua centrală și permit vânzarea surplusului de energie, câștigând bani din aceasta;
  • Sisteme Off-Grid care funcționează în mod complet autonom;
  • Sisteme Hybrid care combină avantajele ambelor sisteme.

La ce poate fi folosită energia solară? Pentru orice, de la încălzire și apă caldă până la alimentarea aparatelor electrice.

Puteți cumpăra panouri solare în Moldova din magazinul online SunMax. Instalarea și întreținerea profesională a panourilor solare oferite de SunMax va garanta o durată de viață lungă a instalației și eficiență maximă.