iulie 10, 2023

Energia solară – beneficiile centralelor solare în Moldova

Lumea a început să folosească energia solară pentru a furniza energie electrică clădirilor în urmă cu mai bine de 30 de ani. Primele panouri puteau fi utilizate doar în regiunile cu o insolație ridicată – de exemplu, în SUA și în regiunile dezvoltate din punct de vedere economic din sudul Europei. În prezent, centralele solare pot fi găsite peste tot, iar Moldova nu face excepție.

Utilizarea panourilor solare în Moldova este deosebit de rentabilă atunci când se consumă cantități mari de energie în timpul zilei și în timpul verii. În acest caz, energia produsă poate fi utilizată imediat pentru nevoile lor și nu există deloc facturi de energie electrică.

Dar chiar dacă nu puteți utiliza toată energia, o puteți economisi prin instalarea acumulatoarelor sau o puteți vinde la rețeaua electrică a orașului.

Cui în Moldova i-ar prinde bine să cumpere panouri solare?

  1. Locuitorii din zonele periferice, proprietarii de afaceri și fermierii din zonele izolate în care nu există o rețea centralizată de aprovizionare cu energie electrică.
  2. Locuitorii din mediul urban care doresc să devină independenți de rețeaua electrică a orașului.
  3. Cei care caută o alternativă la generatoarele pe benzină sau motorină.
  4. Întreprinderile care funcționează atât în oraș, cât și în afara acestuia.

Un motiv întemeiat pentru a instala o centrală solară este faptul că energia solară este inepuizabilă și stabilă. Prețurile energiei electrice nu stau pe loc și nu fac decât să crească în timp. Energia solară, pe de altă parte, va rămâne gratuită, indiferent cât va costa un kilowatt din rețeaua orașului.

Țara noastră sprijină producătorii de energie solară oferindu-le o măsură de sprijin – măsurarea netă, adică permite ca surplusul de energie primită să fie reintrodus în rețeaua orașului. Excedentul este creditat într-un cont personal și poate fi utilizat luna următoare.

Dacă nu doriți să dați energie statului, instalați acumulatoare și folosiți-o dumneavoastră. Centralele solare hibride vă permit să alegeți ce să faceți cu energia „suplimentară”.

Compania SunMax oferă instalarea profesională la cheie a panourilor solare la prețuri avantajoase. Printre ofertele companiei se numără instalarea centralelor solare în Moldova cu acumulatoare pentru autonomie totală, soluții gata făcute de centrale fotovoltaice de diferite capacități. Compania asigură instalarea și întreținerea calificată a sistemului.