iulie 10, 2023

Recenzii despre panourile solare din Chișinău: experiență practică

Panourile solare sunt acum folosite în toată Europa – și Moldova nu face excepție. Sursa de energie alternativă este o soluție excelentă pentru cei care doresc să-și asigure o independență maximă față de prețul gazului și al energiei electrice și să fie pregătiți pentru orice fel de criză energetică. Feedback-ul din partea cetățenilor Republicii Moldova confirmă eficiența panourilor solare pentru afaceri și casă, iar experiența practică ne permite să dezmințim unele dintre cele mai comune mituri despre acestea.

Panourile se învechesc rapid

Mulți oameni au auzit astăzi că nu mai are rost să cumpere panouri solare, deoarece acestea vor fi depășite în câțiva ani. De fapt, tehnologia nu s-a schimbat de mai bine de 50 de ani. Doar materialele folosite pentru fabricarea lor se schimbă, dar nici acest lucru nu se întâmplă rapid.

Panourile nu se vor amortiza niciodată

Perioada medie de recuperare a investiției pentru panourile solare este de 6-10 ani. Prin participarea la programele de sprijin guvernamental, un panou se va amortiza în 4-5 ani. În plus, instalarea panourilor solare reprezintă un mare plus pentru valoarea proprietății atunci când aceasta este vândută.

Panourile solare sunt inutile în zilele înnorate

Zilele înnorate nu reduc producția de energie electrică la zero. Mai mult, pentru astfel de zile, există panouri care salvează energia stocată în perioada în care soarele strălucea puternic.

Instalațiile solare sunt scumpe

Este posibil să economisiți bani la centralele solare comandând o instalare la cheie, caz în care prețul va fi mai mic decât dacă ați cumpăra toate elementele individual.

Compania SunMax oferă instalarea de soluții la cheie, complet echipate pentru a răspunde nevoilor de consum de energie.

Panourile necesită o întreținere constantă

Panourile solare necesită o întreținere minimă – de obicei o dată sau de două ori pe an. Întreținerea constă în curățarea obișnuită a murdăriei și a resturilor. Companiile de instalare a panourilor oferă adesea pachete de întreținere preventivă clienților lor, inclusiv gratuit.

Cu siguranță sunt necesare acumulatoare

Acumulatoarele vor fi necesare dacă stația funcționează independent (Of-Grid). În cazul stațiilor conectate la rețeaua orașului (On-Grid), acestea nu sunt necesare.

Compania SunMax oferă centrale solare pentru uz comercial și casnic. De asemenea, este posibilă instalarea centralelor solare în Moldova cu acumulatoare pentru autonomie completă. Compania asigură instalarea și întreținerea calificată a sistemului.