iulie 10, 2023

Energia solară în Moldova: caracteristici și beneficii

În Moldova, energia solară s-a dezvoltat într-un ritm impresionant în ultima vreme, în mare parte datorită sprijinului acordat de stat. Țara noastră, ca și alte țări, contribuie la lupta împotriva încălzirii globale prin introducerea unor măsuri de sprijin pentru cei care produc energie din surse alternative. Astăzi, în Moldova este posibil să se obțină venituri din producerea energiei solare, care este ecologică și practic inepuizabilă.

De ce energia solară în Moldova este de perspectivă?

  1. Un număr mare de zile însorite. Clima din Moldova permite producerea de energie solară pe tot parcursul anului, chiar și în timpul lunilor de iarnă.
  2. Întreținere ieftină. Durata medie de viață a unei instalații solare este de peste 25 de ani, iar întreținerea este necesară o dată sau de două ori pe an. De obicei, instalatorii de sisteme solare le oferă clienților lor pachete de servicii rentabile care includ o inspecție preventivă. Întreținerea de rutină poate fi efectuată chiar și de către dumneavoastră.
  3. O gamă largă de opțiuni de instalare. Nu este necesar să dispuneți de un teren mare pentru a instala o centrală solară. Panourile pot fi amplasate direct pe acoperiș, ceea ce este convenabil în oraș. În cazul în care bateria este instalată pe acoperiș, este important să se evalueze în prealabil starea acoperișului și nevoia de reparații, astfel încât panourile să nu fie îndepărtate după câțiva ani pentru reparații.
  4. Iar la fermă, bateriile pot fi amplasate pe câmp, între rândurile de culturi.
  5. Independența față de rețeaua electrică. Unele modele de stații permit independența completă față de rețeaua electrică a orașului. Acest lucru este avantajos pentru locațiile îndepărtate, casele de vară, parcelele agricole.
  6. Venituri pasive. Stațiile de rețea permit ca surplusul de energie produsă de panouri să fie vândut la rețeaua electrică a orașului.
  7. O instalație solară crește valoarea unei proprietăți. Puteți obține mai mult pentru casă atunci când o vindeți.

SunMax oferă o gamă largă de soluții complete de panouri solare la prețuri avantajoase. Lăsați montarea și întreținerea instalației dvs. solare pe seama profesioniștilor.