iulie 10, 2023

Instalarea panourilor solare în Moldova – o investiție în independența energetică

Oamenii de știință sunt îngrijorați de faptul că rezervele mondiale de combustibili fosili – cărbune, gaze naturale – se epuizează treptat și merită să ne gândim astăzi la surse alternative de energie. Prin instalarea panourilor solare pentru alimentarea cu energie a unei locuințe particulare sau a unui spațiu comercial, cetățenii Republicii Moldova investesc în independența față de sursele tradiționale de energie.

Costul panourilor solare pentru o casă particulară va depinde de mai mulți factori: localizarea geografică, puterea necesară, tipul de sistem, complexitatea instalării. Investiția, la rândul ei, determină perioada de recuperare a investiției. În prezent, aceasta variază între 5 și 10 ani – nu este deloc lungă dacă ne gândim că durata medie de viață a unei instalații solare este de peste 25 de ani.

Cum să cumpărați mai profitabil panouri solare în Moldova?

Soluțiile gata pregătite facilitează selecția și instalarea unui sistem de energie solară, deoarece oferă un set de componente adaptate în mod optim. Echipa SunMax a dezvoltat soluții gata pregătite de la 3 la 10 kWt.

Soluțiile complete de panouri fotovoltaice includ următoarele componente:

  1. Panourile solare sunt principalele componente ale sistemului care transformă lumina solară în energie electrică. În cazul soluțiilor prefabricate, numărul și tipul de panouri solare sunt, de obicei, deja definite.
  2. Un invertor, pentru a converti curentul continuu pe care îl generează panourile solare în curent alternativ care poate fi utilizat pentru a alimenta dispozitivele electrice din casă.
  3. Elemente de fixare și componente de montaj pentru instalarea panourilor solare pe acoperiș sau în altă parte, inclusiv dispozitive de fixare, cabluri de ghidare.
  4. Cabluri de legătură și conectori care permit îmbinarea panourilor solare, a invertorului și a altor componente ale sistemului.
  5. Sisteme de monitorizare și control care vă permit să monitorizați producția de energie și să controlați funcționarea sistemului.

Soluțiile de stații fotovoltaice de serie SunMax sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, deoarece producătorii de soluții complete beneficiază de reduceri de preț la achiziționarea de componente.