iulie 10, 2023

Oportunitățile energiei solare în Chișinău – perspective de afaceri

Mai mult ca oricând, întreprinderile simt nevoia urgentă de a-și reduce costurile cu energia electrică. În această situație, tot mai mulți proprietari de afaceri din Moldova iau în considerare opțiunea de a construi o centrală solară. Ce posibilități are energia solară pentru întreprinderile din Chișinău?

Afaceri cu panouri solare în Moldova

O întreprindere ar trebui să privească întotdeauna spre viitor și să lucreze pentru viitor. O centrală solară este o investiție profitabilă într-o resursă de energie practic inepuizabilă, care poate dura o viață întreagă. Perioada de recuperare a investiției este de 5-10 ani, după care centrala va fi profitabilă.

Unul dintre sectoarele de afaceri importante ale Moldovei este agricultura și creșterea animalelor. În prezent, panourile solare sunt utilizate în mod activ în fermele și în serele din întreaga lume. Există multe soluții pentru agricultură:

  • panouri de copertină, care pot fi utilizate și pentru protecția împotriva ploii;
  • panouri pe acoperișurile serelor și ale altor clădiri;
  • panouri instalate între rândurile de culturi și așa mai departe.

Posibilitățile sunt selectate individual. Cantitatea de energie produsă de centralele solare este suficientă pentru alimentarea autonomă completă a instalațiilor agricole și a altor instalații aflate la distanță de Chișinău: irigarea grădinilor și a câmpurilor, încălzirea depozitelor și a locurilor de muncă, ventilația, supravegherea video etc.

În zonele urbane, se recomandă instalarea de stații On-Grid sau Hybrid, care combină capacitățile unei stații conectate la rețea cu cele ale unei stații autonome. Aceste stații nu numai că furnizează energie pentru spațiile comerciale, dar permit, de asemenea, vânzarea surplusului de energie electrică către rețeaua orașului.

Cumpărați panouri solare în Moldova

Achiziționarea panourilor solare în Moldova oferă întreprinderilor o serie de avantaje, inclusiv reducerea costurilor cu energia, responsabilitatea față de mediu, posibilitatea de a genera venituri suplimentare și independența față de prețurile fluctuante ale energiei electrice.

SunMax vă oferă posibilitatea de a cumpăra panouri solare în Moldova la prețuri avantajoase. Compania oferă echipamente de calitate pentru instalații solare cu capacități de la 3,5 până la 10,2 kW, precum și servicii de instalare și întreținere profesională.