iulie 10, 2023

Reducerea cheltuielilor – panouri solare pentru a economisi în Moldova

Atunci când vine vorba despre ce panouri solare să instalați într-o casă particulară sau într-o casă de vacanță, apare inevitabil întrebarea ce tip de modul să alegeți. Producătorii moderni oferă mai multe tipuri de module solare, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. În orice caz, alegerea ar trebui să fie ghidată nu numai de costul panourilor, ci și de caracteristicile acestora.

Printre cele mai comune tipuri de panouri solare de astăzi, există două tipuri principale

  • panouri solare monocristaline;
  • panouri policristaline.

Panouri solare monocristaline în Moldova

Panourile monocristaline sunt fabricate dintr-un singur cristal de siliciu special cultivat, au un aspect mai omogen și sunt mai avansate în ceea ce privește performanța. Datorită acestui fapt, modulele monocristaline devin din ce în ce mai populare în întreaga lume.

Cele policristaline sunt realizate din mai multe cristale, inclusiv din resturi de la prelucrarea unui singur cristal.

Avantajele panourilor solare monocristaline includ:

  • Durata medie de viață a acestor panouri este de 25 de ani. Degradarea în cazul unei întrețineri regulate este de 10% sau chiar mai puțin;
  • Eficiența acestor panouri este în prezent cea mai mare posibilă pentru panourile solare – până la 22%;
  • Capacitatea anuală totală de generare a energiei este cu 30% mai mare decât cea a modulelor policristaline;
  • Necesitatea de a avea o suprafață de amplasare a stației mai mică în comparație cu modulele policristaline;
  • modelele moderne de la cei mai importanți producători de panouri solare din lume (LONGI, Jinko) oferă performanțe ridicate în condiții de lumină slabă și înnorată;
  • performanțe bune la temperaturi scăzute.

Instalarea panourilor solare monocristaline în Moldova este o modalitate foarte eficientă de a obține energie solară sigură și curată pentru casa sau afacerea dumneavoastră. Compania SunMax propune panouri solare în Moldova de la producători de top, precum și instalarea și întreținerea profesională a acestora.