octombrie 25, 2023

Instalarea panourilor solare la cheie în Moldova – preț?

Doriți să vă asigurați o alimentare autonomă cu energie electrică sau să vindeți energie electrică la rețeaua generală? Cea mai bună opțiune – instalarea panourilor solare la cheie. Prețul energiei electrice în Moldova este în continuă creștere, iar conectarea unui obiect nou la rețea costă foarte mult.  Prin urmare, investiția în generarea propriei electricități din energie solară în Moldova, o țară cu aproape trei sute de zile de soare pe an, este o investiție promițătoare.

Panourile solare în Moldova pot fi achiziționate de la diverși furnizori. Având în vedere complexitatea lucrării, doar specialiștilor calificați li se poate încredința planificarea și integrarea modulelor solare în sistemul de alimentare cu energie.  Prin urmare, este logic să comandați instalarea panourilor solare în Moldova de la companii care oferă o gamă completă de servicii.

Compania SunMax instalează panouri solare la cheie în Moldova Moldova (Chișinău, Bălți), creând mici centrale solare de diferite tipuri pentru a satisface nevoile consumatorilor:

On-Grid – cu conectare la rețeaua electrică generală și posibilitatea de a vinde, dar și de a primi energie electrică;

Off-Grid – sisteme autonome fără conectare la rețelele de distribuție;

Hibrid – combină avantajele stațiilor de rețea și ale celor autonome, asigurând funcționarea în ambele moduri.

Cea mai solicitată gamă de putere a stațiilor este cuprinsă între 3 și 12 kilowați. Panourile solare în Moldova pot fi găsite la diferite prețuri. Puteți studia caracteristicile panourilor solare și ale bateriilor pe care le oferă piața. Dar trebuie să alegeți panourile solare în funcție de consumul necesar și pentru condițiile specifice de lucru – pe sol, pe acoperiș etc.

Panourile fotovoltaice sunt completate cu automatizări, invertor, iar pentru a asigura autonomia alimentării cu energie, sunt necesare acumulatoare conectate la sistem. În Moldova, ca și în restul lumii, prețul panourilor solare din primele generații scade treptat, ceea ce reduce treptat costul unor astfel de proiecte. În același timp, durata de viață efectivă preconizată a panourilor solare este de 25-30 de ani.