octombrie 26, 2023

Prețul panourilor solare în Moldova – economisirea banilor cu grijă pentru natură

Instalarea panourilor solare în Moldova contribuie la reducerea costurilor cu energia, precum și la economisirea banilor și a resurselor naturale. Potrivit Agenției pentru Eficiență Energetică, în ultimii cinci ani, capacitatea sistemelor fotovoltaice conectate la rețea a crescut de la 0,5 MW la peste 46 MW. Energia solară în Moldova este segmentul de energie verde cu cea mai rapidă creștere. 

Interesul pentru instalarea panourilor solare la cheie în Moldova (Chișinău, Bălți)  este stimulat, pe de o parte, de creșterea constantă a prețurilor la energia electrică, iar pe de altă parte, de posibilitatea de a canaliza energia electrică generată de instalațiile solare proprii în rețeaua generală. Kilowații sunt livrați la un tarif fix garantat, cu obligația de a răscumpăra toată energia electrică produsă din surse regenerabile. În cazul în care numărul de kilowați furnizați depășește numărul de kilowați primiți, diferența este creditată în bilanțul furnizorului pentru a fi utilizată în perioadele viitoare. 

Ce este necesar pentru a face acest lucru? Cumpărați panouri solare, precum și echipamentele aferente și instalați un sistem de tip:

– On-Grid – sistemele vă permit să vă conectați la rețeaua electrică a orașului și chiar să câștigați bani din vânzarea surplusului de energie. 

– Sistemele Hybrid combină avantajele sistemelor On-Grid și Off-Grid și asigură o alimentare fiabilă cu energie în orice condiții.

Compania SunMax efectuează instalarea panourilor solare în Moldova și instalarea tuturor echipamentelor necesare pentru stațiile fotovoltaice autonome.

Panourile solare proprii permit reducerea dependenței de sursele externe de energie. Ținând cont de durata mare de viață a bateriilor, aceste investiții au un caracter de lungă durată și permit optimizarea sistematică a bugetului energetic al gospodăriilor, precum și al întreprinderilor mici și mijlocii.